gateau marcel - måske verdens bedste chokoladekage


Min yndlingskage er nok, uden nogen som helst tøven, Gateau Marcel. Chokolademousse bagt og ubagt, i én kage. Det giver en svampet kage med god gennemtrængende smag af chokolade. Heaven on Earth. Savl.

Efter min mening, er det også en super nem kage at bage. Man skal nemlig kun lave én dej, hvor halvdelen bages og den anden halvdel kommes oven på, efter den bagte del har kølet af. Til sidst skal den bare stå og passe sig selv i køleskabet i et par timer før pyntning og servering.

Ingredienser:
175 gram god chokolade
175 gram smør
175 gram sukker
blommer fra 5 æg
hvider fra 5 æg

Desuden en spiseske blødt smør, en spiseske sukker, omkring en teske kakaopulver til at strø over kagen og en rest chokolade til pynt samt spiselige blomster, fx. stedmoderblomst

Fremgangsmåde:
Sæt ovnen på 175
Smør og chokolade smeltes over vandbad.
2/3 dele af sukkeret og alle æggeblommerne piskes til hvidt skum.
Chokoladesmørret blandes i æggeskummet med en dejskraber.
Æggehviderne piskes næsten stive, hvorefter det resterende sukker hældes i hviderne og skummet piskes helt stift.
De stive hvider blandes i chokoladeskummet, lidt efter lidt og indtil dejen er helt ensartet.

En springform af almindelig størrelse smøres med det bløde smør og sukker strøs på bund og kanter, overskydende sukker hældes fra.
Halvdelen af dejen fordeles i formen og bages ved 175 grader i 30 minutter.

Når kagen har bagt, tages den ud og stilles på en rist. Det er nemmest at lade den køle af i formen, da den nemt går i stykker.
Sukkeret og smørret i bunden af formen er med til at gøre, at kagen nemmere kommer ud.

Når den er helt afkølet kan den tages ud af formen og med en palet skubbes den over på en tallerken eller et fad.

Bunden af formen stilles væk - til vask - men kanten af formen vaskes af og sættes om kagen igen, inden den sidste halvdel mousse kommes ovenpå. Kagen stilles i køleskabet indtil lige inden servering, hvor den tages ud og pyntes.

Kakaopulver strøs på igennem en si. Chokoladespåner laves ved at men trækker en skarp kniv hen over en chokoladeplade og kommes på kagen.
Spiselige blomster lægges på til sidst.


Tip! Friske bær smager også rigtig godt sammen med kagen, specielt de lidt syrlige af slagsen. For eksempel hindbær.


Nu er det tid til himmelskønne chokolademundfulde, velbekomme!


Kommentarer

Populære indlæg